Csokis-mogyorós sütemény

Hozzávalók

  • 10-10 dkg vaj, étcsokoládé és liszt
  • 17,5-17,5 dkg cukor és mogyoró
  • 4 tojás
  • 1 dl tejszín
  • 1 kávéskanál
  • szárított élesztő


  • a díszítéshez: 12 szem mogyoró

 

A recept leírása:

A vajat a cukorral habosra keverjük, majd a tojássárgákat is hozzáadjuk, és ezzel is habosra keverjük. A csokoládét kis darabokra törjük, a tejszínben megolvasztjuk, és fényesre keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A mogyorót megpirítjuk, megdaráljuk, a tojásfehérjével együtt óvatosan a masszába dolgozzuk, végül apránként beleforgatjuk az élesztővel összekevert lisztet. A tésztát alufóliával kibélelt, vajjal kikent, hosszúkás vagy őzgerinc formába simítjuk, és nem túl meleg sütőben megsütjük. A sütés félidejében a mogyorót óvatosan a tetejére nyomkodjuk. Amikor kész, rácsra borítjuk, és kihűtjük.

Nyomtatható változatNyomtatható változat

 

Tab