Csokiszív

Hozzávalók

  • 12,5 dkg csokoládé
  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál narancslikőr
  • 3 tojás
  • 8 dkg cukor
  • 5 dkg liszt

 

A recept leírása:

A csokit kis darabokra tördeljük, és vízgőz felett megolvasztjuk. Hozzáadjuk a vajat meg a likőrt, és sima krémmé keverjük. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, és a krémhez adjuk, majd beleszitáljuk a lisztet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és apránként ezt is a krémhez adjuk. A kész tésztát kivajazott, szív alakú formába simítjuk, és közepesen meleg sütőben készre sütjük. (Akkor jó, ha a közepe még kissé krémes.) Amikor kész, a formából grillrácsra borítjuk, és kihűtjük. Kakaóval megszórjuk, és csokoládéforgáccsal meghintjük.

Ha nincs szív alakú sütőformánk, magunk is készíthetünk. Kemény kartonpapírból készült, kb. 6 cm átmérőjű csíkot szív alakban összehajtunk, és az érintkezésnél rögzítjük. Ezt tepsibe tesszük, és ebbe öntjük a masszát. (Természetesen ezt is meg kell kenni vajjal sütés előtt!)
Vaníliás krémet adhatunk mellé, melyet kevés narancsaromával ízesítettünk.

Nyomtatható változatNyomtatható változat

 

Tab