Hírek

7. alkalommal került megrendezésre a Csoki Kupa Balatonföldváron, a Spartacus rendezésében. Nem csak az időjárás-előrejelzés, hanem a támogatók jóvoltából az édességek, ropogtatni valók hatalmas kupaca, a kifogyni nem akaró forró csoki is izgalomba...

A felesleges élelmiszerekkel foglalkozó angliai vállalkozás, a Snact bővíteni szeretné a termékpalettáját.

 A vállalat különböző gyümölcsös ropogtatnivalókat készít olyan alapanyagokból, amelyeket...

Engedélyezik a növényi zsiradékok, mint például a pálmaolaj használatát 5%-ig a csokoládékat illetően, olvasható India új élelmiszerbiztonságról szóló törvénytervezetében.

A jelenleg érvényben...

Eric Eslao, a Défoncé Chocolatier alapítója és vezérigazgatója már csak a végső szavazás eredményére vár Kalifornia állam marihuána használattal kapcsolatos törvényét illetően, amelyre várhatóan novemberben kerül sor. Amennyiben elfogadják az...

A világ harmadik legnagyobb fagylaltgyártója, az R&R Ice Cream elkezdte a fagylaltgyártás melléktermékeit tovább hasznosítható biogázzá alakítani az Egyesült Királyságban, együttműködve az Iona Capital alapkezelő céggel és a Veolia erőforrás-...

Az ízlelés sokkal bonyolultabb, mint ahogyan azt a legtöbben gondolnánk. Az íz csupán egy apró összetevője az ízérzékelésnek, rágás útján csak az 5 alap-ízt tudjuk megkülönböztetni, melyek az édes, savanyú, sós, keserű és umami. A érzékelt...

2016-ban egyre nagyobb teret hódítanak a kisebb adagokat (<50g) tartalmazó csomagolások az élelmiszerek között- ezt mutatják a legújabb felmérések az Euromonitor International szerint. A kis csomagolások népszerűségének nagymértékű növekedése az...

Az új generációs ételszínezékek jelenthetik a jövőben a köztes megoldást a színező hatású élelmiszerek és a mesterséges színezőanyagok között. A Merck, a világ legrégebbi gyógyszeripari...

Tudományos kísérlet során kiderült, hogy a csokoládé zsírtartalma akár 10-20%-kal csökkenthető az érzékszervi tulajdonságok romlása nélkül elektromos tér alkalmazásával. A Pennsylvania-i Temple egyetem a Mars anyagi támogatásával vitte véghez a...

Innovatív fagylaltkülönlegesség hódít Spanyolországban. Közeleg a nyár, egyre keresettebbek a különböző fagylaltok és jégkrémek, az igények növekedésével pedig egyre bővül a kínálat is. Ez a választék-növekedés manapság már nem csak különleges ízek...

 

Tab